Foile se taie in fasii de 7 cm latime. Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa com
Foile se taie in fasii de 7 cm latime.
Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa compozitia.
Dupa ce se raceste se adaoga pesmetul si numai daca vreti 2-3 picaturi esenta de rom.
Se ia o fasie, se unge cu unt/marg, peste se pune alta, se unge, inca o fasie, se unge, gata (trei la numar suprapuse).
La un capat se pune o lingurita plina de umplutura se aduce coltul opus peste si se merge in zic-zac pana la capatul fasiei.
Se ung cu unt, se aranjeaza in tava si se coc la cuptorul preancalzit, la foc mediu(180°).
Se face un sirop din 250 gr zahar+200 ml apa+esenta de rom+3 lg zeama de lamaie in care se scufunda trigoanele calde pret de un minut-doua.
Reteta Trigoane a fost propusa de Otti pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuci gasiti aici:
Cornulete cu nuci,
Chec cu cacao si nuca,
Cozonac cu nuca Dobre
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii