Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in pa
Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in patrate. Se ung cu albus marginile patratelor, se pun in mijloc gramajoare de nuca, marginile, udate cu apa, se lipesc in forma de triunghi si se apasa cu degetele. Se ung cu galbenus de ou si se pun in tava. Se coc, mai intai la foc mare, apoi la foc potrivit, timp de 45 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se face, intr-un ibric, siropul din apa si zahar si se fierbe pana se leaga.
Se pune vanilia si se toarna siropul fierbinte peste trigoane.
Alte retete de dulciuri:
Tarta de caise
Tort cu visine
Prajitura olandeza cu fructe

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii