Trigoane cu nuci

Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 1 jumatate lingurita de lamaie
  • 100 ml apa
  • sare
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr nuci
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in patrate. Se ung cu albus marginile patratelor, se pun in mijloc gramajoare de nuca, marginile, udate cu apa, se lipesc in forma de triunghi si se apasa cu degetele. Se ung cu galbenus de ou si se pun in tava. Se coc, mai intai la foc mare, apoi la foc potrivit, timp de 45 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se face, intr-un ibric, siropul din apa si zahar si se fierbe pana se leaga.

Se pune vanilia si se toarna siropul fierbinte peste trigoane.

Alte retete de dulciuri:

Tarta de caise

Tort cu visine

Prajitura olandeza cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori