Daca v-ati plictisit de sandvisurile obisnuite cu paine feliata, o sa va invat azi cum sa faceti Bagels. Adica niste covrigi mai grosi ... care merg de minune cu somon, crema de branza, sau chiar nutella.
Incinge laptele si apoi toarna-l intr-un bol incapator. Adauga untul si zaharul si lasa-l acolo pana ce laptele devine usor caldut. Dizolva drojdia in compozitie si las-o cca 15 min la caldura pana ce vei observa bule deasupra. Bate albusul de ou putin cat sa se dezlege si adauga-l peste. Amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator si toarna compozitia deasupra, in timp ce amesteci usor cu mana. Muta aluatul pe blatul de lucru si mai framanta cca 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic.
Lasa la cald intr-un bol acoperit cu folie de plastic cam o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Cand a crescut, ia aluatul si preseaza-l pentru a elimina aerul din interior. Intinde-l pe blatul de lucru intr-un rulou si taie-l in 8 daca vrei bageli mai mari, sau in 16 daca vrei mai mici. Modeleaza-le in niste bile si fa o gaura in centrul fiecaruia.
Pune bagelii in 2 tavi cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca, acoperiti cu o carpa, pentru cca 15-30 min.
Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/IQmIZFTd1do
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii