Baghete cu ceapa

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine ulei de masline 2 catei de usturoi
  • decojiti si feliati 1 mana de frunze proaspete de cimbru
  • spalate 3 cepe albe
  • feliate fin sare de mare si piper negru proaspat macinat putin otet din vin alb

Mod de preparare

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In acest interval, ceapa va lasa apa, asa ca dati capacul la o parte si mai lasati la foc mic inca 1 minut, ca sa se evapore lichidul si sa ramaneti cu ceapa apetisanta, gustoasa si translucida. Dar n-o lasati sa se rumeneasca. Asezonati dupa gust si adaugati putin otet. In timp ce se gateste ceapa, faceti aluatul si continuati dupa reteta de baza pana in etapa 5, in care trebuie sa portionati aluatul in 4 sau 6 bucati. Pe acestea presarati-le cu faina si dati-le forma clasica de baghete. Transferati-le intr-o tava presarata cu faina si puneti deasupra fiecareia amestecul de ceapa. Lasati-le sa creasca pana ce isi dubleaza volumul, apoi coaceti timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana cand painea devine crocanta si arata usor rumenita. Ceapa se arde putin la sfarsit, dar asa si trebuie sa fie. Sfarseste prin a avea un gust delicios.


Aceasta e o paine exceptionala, careia ii sade bine asezata, pur si simplu, intr-un cos pe mijlocul mesei, inainte de a incepe sa luati masa. Dar se potriveste destul de bine cu orice fel de mancare. Alte retete recomandate: Vinete umplute Placinta cu dovleac Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Coltunasi de post cu gem
5
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Parteneri
Plachie de peste cu mamaliga
Bucataras.RO

Plachie de peste cu mamaliga

Un pranz rapid si gustos!

Plachie de peste cu mamaliga
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao