Baghete cu ceapa

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine ulei de masline 2 catei de usturoi
  • decojiti si feliati 1 mana de frunze proaspete de cimbru
  • spalate 3 cepe albe
  • feliate fin sare de mare si piper negru proaspat macinat putin otet din vin alb

Mod de preparare

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In acest interval, ceapa va lasa apa, asa ca dati capacul la o parte si mai lasati la foc mic inca 1 minut, ca sa se evapore lichidul si sa ramaneti cu ceapa apetisanta, gustoasa si translucida. Dar n-o lasati sa se rumeneasca. Asezonati dupa gust si adaugati putin otet. In timp ce se gateste ceapa, faceti aluatul si continuati dupa reteta de baza pana in etapa 5, in care trebuie sa portionati aluatul in 4 sau 6 bucati. Pe acestea presarati-le cu faina si dati-le forma clasica de baghete. Transferati-le intr-o tava presarata cu faina si puneti deasupra fiecareia amestecul de ceapa. Lasati-le sa creasca pana ce isi dubleaza volumul, apoi coaceti timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana cand painea devine crocanta si arata usor rumenita. Ceapa se arde putin la sfarsit, dar asa si trebuie sa fie. Sfarseste prin a avea un gust delicios.


Aceasta e o paine exceptionala, careia ii sade bine asezata, pur si simplu, intr-un cos pe mijlocul mesei, inainte de a incepe sa luati masa. Dar se potriveste destul de bine cu orice fel de mancare. Alte retete recomandate: Vinete umplute Placinta cu dovleac Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide