Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In
Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In acest interval, ceapa va lasa apa, asa ca dati capacul la o parte si mai lasati la foc mic inca 1 minut, ca sa se evapore lichidul si sa ramaneti cu ceapa apetisanta, gustoasa si translucida. Dar n-o lasati sa se rumeneasca. Asezonati dupa gust si adaugati putin otet. In timp ce se gateste ceapa, faceti aluatul si continuati dupa reteta de baza pana in etapa 5, in care trebuie sa portionati aluatul in 4 sau 6 bucati. Pe acestea presarati-le cu faina si dati-le forma clasica de baghete. Transferati-le intr-o tava presarata cu faina si puneti deasupra fiecareia amestecul de ceapa. Lasati-le sa creasca pana ce isi dubleaza volumul, apoi coaceti timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana cand painea devine crocanta si arata usor rumenita. Ceapa se arde putin la sfarsit, dar asa si trebuie sa fie. Sfarseste prin a avea un gust delicios.
Aceasta e o paine exceptionala, careia ii sade bine asezata, pur si simplu, intr-un cos pe mijlocul mesei, inainte de a incepe sa luati masa. Dar se potriveste destul de bine cu orice fel de mancare. Alte retete recomandate: Vinete umplute Placinta cu dovleac Ciuperci la cuptor
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii