Baghete cu susan

Bagheta cu susan este delicioasa. Pentru a face acesta reteta de paine aveti nevoie de 100 g susan si alte seminte. Pentru bagheta va trebuie drojdie, faina, sare,miere de albine si o cuite de crema de branza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Baghete cu susan

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere de albine
  • 50 ml ulei de masline
  • o cutie cu fagaras - 200 g
  • sare de mare
  • cilli
  • si seminte de susan pentru ornat

Mod de preparare

Baghetele cu susan sunt delicioase la orice masa, dar parca cel mai bine merg la micul dejun cu o crema de branza sau cu pasta de peste.

Faina am pus-o intr-un vas, am facut o adancitura la mijloc, lam turnat acolo100 ml apa in care am diluat 25 g drojdie proaspata si le-am lasat in asa pentru 10 minute. Dupa acest timp am pus sarea, mierea de albine, uleiul de masline, branza, inca vreo 100 ml apa (simtiti lejer la mana setea de apa) si am framantat cam 10 minute compozitia; apoi am lasat-o la crescut.
Dupa ce s-a umflat coca in pene, m-am pus pe rupt bucati din ea, pe care le-am modelat in aer. Bineinteles, coca-i magica se modeleaza aproape singura. Doar rotesti in aer o lungime apreciabila pentru o tava de cuptor si o asezi frumos pe o foaie de copt, pudrata cu nitica faina, nu inainte sa treci bagheta prin seminte de susan, amestecate cu un praf de cilli iute si putina sare de mare. Mi-au iesit 8 baghete, pe care le-am dat la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.


Se servesc si calde si reci cu o crema tartinabila ori cu unt.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii Culinare
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide