Batoane cu mac si susan

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu mac si susan

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie
  • 550 ml apa calduta
  • mac
  • susan
  • ou

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua.

Intr-una am pus 2 linguri cu mac, iar in cea de-a doua 2 linguri susan. Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece. Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai mari...care se ung cu ou si se presara deasupra lor mac sau susan din belsug sau dupa gust.

Se lasa sa mai creasca si in tava. Intre timp aprindem cuptorul. Se coc la foc potrivit timp de 45 minute.


Se servesc ca si aperitiv ori ca si gustare. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori