Biscuiti cu cimbru

O reteta de biscuiti sarati, aromati cu cimbru proaspat perfecti pentru a fi serviti la un film alaturi de branzeturi moi cum ar fi Brie sau Camembert si nuci, alune, migdale si un pahar de vin rosu. Se fac rapid si usor cu ingrediente putine.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu cimbru

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -3 linguri de cimbru proaspat maruntit
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita
  • -100 gr unt rece
  • -200 ml smantana
  • -1 ou

Mod de preparare

In vasul robotului punem faina, sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin.

Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul, lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat.

Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru cel putin o jumate de ora.

Cu cat sta mai mult aluatul in frigider cu atat se intareste mai bine si vor fi mai fragezi biscuitii. Intindem aluatul pe folie sau direct pe foaia de copt cam de 0,5 cm grosime si ii taiem in forma dorita.

Punem pe tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute. Se pastreaza bine in cutie metalica inchisa bine, dar din cantitatile date nu va mai fi nevoie sa ii pastrati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc