Burek

Burek este o placinta delicioasa cu carne ce vine din Serbia. Burek-ul poate fi facut atat cu branza cat si cu carne.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Burek

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 600g faina
  • 2 lg ulei
  • 1 lg otet
  • 1 pahar cu apa calduta
  • 1 ou
  • sare ~jumatate de lingurita
  • 200g unt
  •  
  • Pentru compozitie avem nevoie de :
  • 300 g spanac congelat
  • 150 g branza de capra
  • 150 g branza proaspata
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 oua
  •  

Mod de preparare

Puneti faina cernuta intr-un castron si faceti o adancitura la mijloc in care turnati ulei, otet, apa, oua si sare. Aduceti faina cate putin spre mijloc cu varful unei linguri de lemn pana se formeaza aluatul. Apoi treceti coca pe blatul presarat cu faina si framantati-o cu mana, batand bine aluatul de masa. Dupa ce este gata , impartiti aluatul in 6 bucati egale, ungeti-le pe fiecare in parte cu putin ulei. Lasati sa se odihneasca 30 de min. , apoi luati fiecare bucata de aluat si intindeti-o cu sucitorul.
Faramitam branza si o amestecam cu spanacul pasat bine si scurs de zeama, amestecam cu ouale si adaugam Vegeta.

Intindem bine foile peste care punem compozitie, rulam foaia si o punem in tava rotunda de la mijloc spre margine , ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins, lasam sa se coaca la foc potrivit.


Burekul se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci