Burek cu carne

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele. Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Burek cu carne

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am folosit sarbesti
  • sunt mai subtiri decat cele ce se gasesc in comert
  • dar foarte bun iese burekul si cu foile romanesti)
  • 1 kilogram de carne tocata
  • mai slaba (am tocat carnea in casa si am folosit o proportie de 2 treimi carne de vita la 2 treime carne de porc
  • degresata)
  • 500 de grame de ceapa
  • 1 lingura de gris
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice dupa gust
  • eu am pus 1 lingurita de cimbru uscat
  • boia de ardei dulce sau iute (dupa gust) - eu nu am pus boia de ardei ci doua linguri bune de ajvar - o pasta specific sarbeasca pe baza de ardei
  • ulei pt. uns foile
  • 1 ou
  • 100 de grame de smantana
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa

Mod de preparare

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele.

Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.

Se adauga boiaua sau, in cazul meu, ajvar (o pasta sarbeasca de ardei). Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se potriveste gustul de sare si piper si se adauga grisul.

Se unge bine cu ulei o tava mai adanca. Se aseaza 2-3 foi de placinta, cea mai de sus se unge cu cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de umplutura.

Se continua la fel: 2-3 foi de placinta (nu se unge fiecare foaie si in nici un caz nu se exagereaza cu uleiul) apoi un strat de umplutura. Astfel ar trebui sa se obtina 5 straturi de foi si 4 de umplutura, evident, terminand cu foi - dar numarul de straturi obtinute depinde si de marimea tavii folosite.

Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa preferinta - in patrate, romburi sau triunghiuri.

Oul, apa minerala carbogazoasa si smantana se bat bine si se toarna peste burek.

Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace 45-50 de minute (depinde si de cuptor, dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care a fost taiat crud.
Pofta buna!

Reteta Burek cu carne a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte cu carne gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de post cu cartofi noi
Bucataras.RO

Ciorba de post cu cartofi noi

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...

Ciorba de post cu cartofi noi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos