Chifle cu cartofi

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chifle cu cartofi

Ingrediente

  • 200 g cartofi fierti in coaja
  • 50 ml lapte
  • 30g drojdie proaspata
  • putin zahar
  • 125 g brinza de vaci
  • 350 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen

Mod de preparare

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi.

Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina.

Se lasa totul la crescut 20 de minute intr-un loc cald.

Intre timp se amesteca bine piureul de cartofi cu brinza de vaci, un ou, sare si piper.

Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framinta bine aluatul.

Cind a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora.

Se framinta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen.

Se lasa si ele 10 minute la crescut , in tava, dupa care se coc la 200 gr C cam 20 minute.


Sint excelente linga salate sau cu creme de brinza.

Reteta Chifle cu cartofi a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alta reteta de chifle gasiti aici: Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori