Chifle umplute

Chiflele umplute sunt absolut delicioase, pufoase, mai simplu de preparat decat va puteti imagina. Chiflele pot fi puse la pachet sau servite alaturi de diferite mancaruri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chifle umplute

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura sare
  • 150 g unt
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 200 g crema de branza cu usturoi
  • 2 ardei rosii
  • miez de lapte
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un vas, facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia, zaharul si un pic de apa, amestecam si lasam 10 min la loc cald, pe margine adaugam sare.
Incepem sa framantam adaugand iaurtul si untul topit pe jumatate, daca este nevoie adaugam apa calduta, framantam o coca elastica si nelipicioasa dupa care o lasam sa creasca intr-un loc cald.
Ardeii ii taiem felii pe care le vom taia in 2.
Dupa ce a crescut coca o mai framantam putin dupa care luam o bucata si intindem o foaie in forma de dreptunghi.
Ungem foaia cu crema de branza, adaugam bucatile de ardei si miez de lapte, rulam strans dupa care taiem sulul in 5 bucati.
Le asezam cu grija in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem usor deasupra cu galbenusul amestecat cu putin lapte.
Acoperim si mai lasam la crescut 15 min.
Dam tava la cuptor pana ce chiflele se rumenesc frumos.


Chiflele umplute se poate servi si cu dulceata de ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide