In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se toaca pana devine fin. Se
In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se toaca pana devine fin. Se topesc 120 g de unt, se adauga 40 g de faina si se amesteca cam 3 minute. Se lungeste cu lapte fierbinte si se fierbe. Se adauga spanacul si maduva prajita in aproximativ 130g de unt. Se amesteca cu cascaval ras, sare si piper.
Intre timp se prepara si aluatul: faina se framanta cu 200 de g de unt topit deasupra aburilor. Se adauga 200 ml de apa rece, jumatate de lingura de supa de sare si se face un aluat care se lasa sa stea 30 de minute inainte de umplere. Aluatul se intinde si se taie din el forme triunghiulare. Fiecare bucata se unge cu unt topit si se pune pe ea o lingura de umplutura, preparat in prealabil. Cele trei colturi al triunghiurilor se ridica si se lipesc cu ajutorul degetelor, apoi se aseaza in tava de copt. Deasupra se stropeste cu unt topit.
Se coace in cuptor preincalzit la foc mediu si se serveste cald.
Alte retete simple recomandate
Ciuperci umplute
Rulada cu spanac
Dovlecei umpluti
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii