Pentru cornulete cu unt si susan incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata.
Pentru cornulete cu unt si susan incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste faina amestecata cu sare. Deasupra punem galbenusul, incepem sa amestecam si adaugam restul de lapte. Framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vasul Tupperware si a crescut mai repede de o ora.
Impartim aluatul in 6 bucati egale si intindem aluatul unul cate unul in forma de cerc. Apoi taiem circa 8 feliute, asezam la baza feliei un cubulet de unt si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu albus si presaram cu seminte (susan, chimen, in, etc). Dam cornuletele cu unt la cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie, aproximativ 25-30 minute.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii