Cornuri cu branza

Cornurile cu branza sunt fenomenale, pufoase, se topesc in gura. Cornurile cu telemea pot fi servite pur si simplu sau alaturi de o cana cu iaurt.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cornuri cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie:
  • -800 gr faina
  • -120 gr unt topit
  • -2 linguri cu zahar
  • -4 galbenusuri
  • -400 ml lapte(depinde de faina)
  • -40 grame drojdie proaspata
  • -2 lingurite de sare
  •  
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • -200 grame de unt
  • -200 gr branza telemea
  • -200 gr branza dulce de vaci
  • -2 oua pentru finisat
  • ulei pentru uns
  • sau foaie de copt

Mod de preparare

Amestecam drojdia impreuna cu zaharul pana acesta se lichefiaza. Adaugam 100 ml lapte caldut si 4 linguri cu faina, amestecam si lasam circa 15 minute sa faca basicute. Amestecam galbenusurile impreuna cu sarea, apoi turnam restul de lapte caldut.

Din faina ramasa, maia si laptele cu galbenusuri framantam un aluat. Turnam untul topit si racit pana obtinem un alutat nelipicios si neted. In functie de faina mai putem adauga 2-3 linguri sau lapte 30-40 ml. Punem aluatul la loc cald, ferit de curentii de aer (eu l-am pus in cuptorul de la aragaz, stins bineinteles).

Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de branza. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura (eu le-am mixat la robot si au devenit o pasta cremoasa).

Odata crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru pe care am uns-o cu ulei. Intindem cu sucitorul un dreptunghi de circa 1 cm grosime. Punem toata crema de branza deasupra aluatului si rulam aluatul incepand de la latura cea mai mica. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa mai creasca circa 20 de minute. Dupa trecerea timpului se intinde din nou aluatul intr-o forma dreptunghiulara, si il rulam la fel ca prima data. Il mai lasam sa se odihneasca 20 de minute. Mai intindem aluatul pentru ultima data, intr-o forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri de marime potrivita pe care le rulam de la baza catre varf. Punem cornurile in tava de aragaz in care am pus hartie de copt, si le mai lasam circa 20 de minute sa mai creasca.

Le ungem cu ou batut si apoi le dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.S unt atat de gustoase incat merita si efortul si timpul de asteptare.


Cornurile cu branza se servesc cu lapte, iaurt sau pur si simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia