Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar. Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita r
Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar.
Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita rasa) pana se lichefiaza.
Se adauga cele 2 linguri cu faina si apa se lasa la dospit vreo 10 minute
apoi turnati amestecul peste cele 500 gr. de faina, untul, sarea, zaharul si laptele.
Mixati si treptat adaugati restul de faina, repet, atat cat sa nu fie foarte lipicios aluatul.
Dupa omogenizare, nu insitati foarte mult cu mixarea ca n-are rost, mai mult de 8-10 minute nu este nevoie, lasati aluatul la dospit. L-am lasat o ora.
Se da forma de corni. Se mai lasa in tava sa creasca un pic, se ung cu lapte si se pun la copt ptr. 40 de minute la 180 de grade.
Se bat cele 3 oua la care se agauga cascavalul (ras), smantana sarea si se amesteca.
Se umple cornurile.
Se pune si deasupra din compozitia aceasta, apoi inca un pic de cascaval
si gata, se dau la cuptor pana se rumenesc un pic.
Pofta buna!
Reteta Cornuri cu cascaval a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro
Alte retete de cornuri gasiti aici:
Croissants cu bacon si cascaval,
Cornuri umplute,
Cornuri calde la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii