Coronite fragede

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati. 2. Intr-un castron puneti faina, si fac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Coronite fragede

Ingrediente

  • 3 pahare si jumatate de faina (paharul sa fie normal
  • nu foarte mare)
  • 1 cana de lapte caldut
  • jumatate de lingura cu drojdie uscata
  • jumatate pahar ulei
  • 1 lingura si jumatate de zahar
  • jumatate lingurita sare
  • mac
  • susan
  • 50g. margarina

Mod de preparare

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati.

2. Intr-un castron puneti faina, si faceti o groapa in mijlocul fainii, si-acolo puneti amestecul de drojdie, si lasati cam 3 minute, nu o sa se umfle prea mult, deci nu intrati in panica.

3. Peste 3 minute, puneti si sarea, restul de zahar, restul de lapte, uleiul (eu le-am pus pe toate o data), si dupa aia bagati lingura de lemn in functiune, si incepeti sa omogenizati.

In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca vedeti ca aluatul este cam cleios, mai puteti pune faina, dar puneti cate putin (eu am mai adaugat cam 2 linguri de faina, nu mai mult).

4. Dupa ce amestecati cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, care le dati inainte prin faina si apoi trebuie sa framantati foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, etc, dar puteti framanta si cu mana ca mine, cu conditia sa framantati foarte bine, aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.

5. Dupa ce l-am framantat, l-am mutat intr-un castron mai mic, si apoi l-am pus la loc caldutz, pentru 30 de minute, iar deasupra castronului se pune o carpa umeda.

6. Apoi aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Aluatul il impartiti in 12 bucati la care dati o forma de bila, daca se poate cat mai egale.

7. Apoi, luam cate o bila, o intindem cu sucitorul, nu foarte mult, si apoi cu o pensula o ungem cu margarina topita (topiti 50 gr.), nu puneti foarte multa margarina, doar mangaiati ca sa zic asa aluatul cu pensula muiata.

8. Dupa ce ungeti, rulati (deci daca o sa puneti prea multa margarina, nu o sa puteti rula cum trebuie), dupa ce rulati, apucati usurel de capete si rasuciti fiecare capat in alt sens ( ca si cum ati scoarce un prosop). Apoi uniti capetele si dati forma unui colac.

Procedati la fel si cu celelalte (nu uitati sa ungeti pe fiecare cu margarina), si le puneti apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa ce sant gata toti, ungeti-i cu margarina ramasa (nu e obligatoriu sa o folositi pe toata).

9. Apoi, intr-o ceasca puneti un galbenus, si 2 linguri de iaurt, amestecati bine, si cu asta ve-ti unge colacii (dupa ce i-ati uns cu margarina). Deasupra eu am pus niste seminte negre, luate din Ä°zmir, voi puteti pune susan, mac, etc.

10. Dupa ce-ati uns, ati pus seminte, lasati colacii in tava 20 de minute, la loc cald daca se poate, dupa ce trec cele 20 de minute, i puteti baga in sfarsit la cuptor, la 185 de grade, dar pe un gratar cat mai jos din cuptor, dar nu chiar primul de jos.

Colacii se coc destul de repede, 20-25 de minute, verificati-i mai des dupa primele 20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Coronite fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de coronite gasiti aici:

Coronita cu mac ,

Coronite cu alune ,

Covrigi cu cascaval .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola