Coronite fragede

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati. 2. Intr-un castron puneti faina, si fac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Coronite fragede

Ingrediente

  • 3 pahare si jumatate de faina (paharul sa fie normal
  • nu foarte mare)
  • 1 cana de lapte caldut
  • jumatate de lingura cu drojdie uscata
  • jumatate pahar ulei
  • 1 lingura si jumatate de zahar
  • jumatate lingurita sare
  • mac
  • susan
  • 50g. margarina

Mod de preparare

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati.

2. Intr-un castron puneti faina, si faceti o groapa in mijlocul fainii, si-acolo puneti amestecul de drojdie, si lasati cam 3 minute, nu o sa se umfle prea mult, deci nu intrati in panica.

3. Peste 3 minute, puneti si sarea, restul de zahar, restul de lapte, uleiul (eu le-am pus pe toate o data), si dupa aia bagati lingura de lemn in functiune, si incepeti sa omogenizati.

In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca vedeti ca aluatul este cam cleios, mai puteti pune faina, dar puneti cate putin (eu am mai adaugat cam 2 linguri de faina, nu mai mult).

4. Dupa ce amestecati cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, care le dati inainte prin faina si apoi trebuie sa framantati foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, etc, dar puteti framanta si cu mana ca mine, cu conditia sa framantati foarte bine, aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.

5. Dupa ce l-am framantat, l-am mutat intr-un castron mai mic, si apoi l-am pus la loc caldutz, pentru 30 de minute, iar deasupra castronului se pune o carpa umeda.

6. Apoi aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Aluatul il impartiti in 12 bucati la care dati o forma de bila, daca se poate cat mai egale.

7. Apoi, luam cate o bila, o intindem cu sucitorul, nu foarte mult, si apoi cu o pensula o ungem cu margarina topita (topiti 50 gr.), nu puneti foarte multa margarina, doar mangaiati ca sa zic asa aluatul cu pensula muiata.

8. Dupa ce ungeti, rulati (deci daca o sa puneti prea multa margarina, nu o sa puteti rula cum trebuie), dupa ce rulati, apucati usurel de capete si rasuciti fiecare capat in alt sens ( ca si cum ati scoarce un prosop). Apoi uniti capetele si dati forma unui colac.

Procedati la fel si cu celelalte (nu uitati sa ungeti pe fiecare cu margarina), si le puneti apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa ce sant gata toti, ungeti-i cu margarina ramasa (nu e obligatoriu sa o folositi pe toata).

9. Apoi, intr-o ceasca puneti un galbenus, si 2 linguri de iaurt, amestecati bine, si cu asta ve-ti unge colacii (dupa ce i-ati uns cu margarina). Deasupra eu am pus niste seminte negre, luate din Ä°zmir, voi puteti pune susan, mac, etc.

10. Dupa ce-ati uns, ati pus seminte, lasati colacii in tava 20 de minute, la loc cald daca se poate, dupa ce trec cele 20 de minute, i puteti baga in sfarsit la cuptor, la 185 de grade, dar pe un gratar cat mai jos din cuptor, dar nu chiar primul de jos.

Colacii se coc destul de repede, 20-25 de minute, verificati-i mai des dupa primele 20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Coronite fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de coronite gasiti aici:

Coronita cu mac ,

Coronite cu alune ,

Covrigi cu cascaval .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia