Covrigeii sunt deliciosi. Pentru a prepara acesti covrigei aveti nevoie de ulei, ou, lapte, drojdie si faina.
Covrigeii sunt deliciosi. Pentru a prepara acesti covrigei se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.
Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras. Se lasă apoi pentru încă 15 minute, până devin frumos aurii.
Covrigeii "de-ai casei" se servesc dupa ce s-au racit.
Sursa acewstei retete este blogul culinar alice-albinutza.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii