Covrigei Peruzele

Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen. Se amesteca A cu B pana se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Covrigei Peruzele

Ingrediente

  • A
  • drojdie cat o nuca(proaspata) sau 2 pliculete
  • 2 oua
  • 2 lingurite sare
  • o ceasca iaurt(reteta originala era cu 3 linguri otet)
  • 3 linguri apa rece
  • B
  • 1 kg. faina(pentru un aluat potrivita)
  • 125 gr. margarina

Mod de preparare

Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen.

Se amesteca A cu B pana se face o coca tarisoara.

Se lasa la frigider peste noapte sa se fragezeasca.

A doua zi se scoate pe planseta cu un praf de faina si ruleaza apoi taie cu forma covrigei, braduti, clopotei, stelute.

Se pun in tava. Se ung cu ou batut cu o lingura apa. Se presara macul sau susanul in cazul in care nu au deja chimen in coca.

Se poate decora cu parmesan sau cascaval ras pus la sfarsit dupa ce au fost unse cu ou.

Se dau la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit. Se pastreaza pana la o saptamana cu aceeasi fragezime.
Pofta buna!

Reteta Covrigei Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigei gasiti aici:

SARATELE SUPER-GUSTOASE,

Cheese Breadsticks (grisine),

Covrigi sarbesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori