Covrigi americani

1. maia : amesteci 7 g drojdie + 1 lingura zahar (din cele 4 linguri de mai sus) + 1 lingura faina + 100 ml apa calduta; lasi vreo 10 minute sa se fac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Covrigi americani

Ingrediente

  • 460 - 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • seminte pt presarat pe covrigi : mac
  • susan
  • chimin etc (ce vreti)

Mod de preparare

1. maia : amesteci 7 g drojdie + 1 lingura zahar (din cele 4 linguri de mai sus) + 1 lingura faina + 100 ml apa calduta; lasi vreo 10 minute sa se faca o crema spumoasa.

2. pui maiaua intr-un castron + 2 lingurite sare + 200 ml apa calduta si 300 g faina (din cele maxim 500 g).

Incepi sa framanti adaugand intreaga cantitate de faina (mie mi-au intrat 460g); iti iese un aluat elastic, care nu se prea mai lipeste de degete (cineva spunea pe forum ca trebuie sa ne ciupim de lobul urechii - cam aceeasi consistenta ar trebui sa aiba si aluatul);

Acest aluat il pui intr-un castron uns cu ulei si il lasi 50 - 60 minute la crescut (la cald, normal); trebuie sa-si dubleze volumul (mie mi-a crescut in 50 minute).

Dupa ce acrescut il rastorni pe masa si faci 11 - 12 bile; le aplatizezi usor si le faci o gaura cu o lingura de lemn, le lasi 15 - 20 minute (sa mai creasca).

Intre timp pui intr-o oala mare 2-3 l apa + 3 linguri zahar + 1 plic zahar vanilat la fiert. Incepi sa incalzesti si cuptorul la 220 g Celsius (daca se incalzeste mai greu).

Dupa ce au crescut covrigii pe masa, ii arunci in apa clocotita cate 2, maxim 3. ii fierbi cam 3 minute sucindu-i continuu pe ambele parti.

Dupa cest timp ii scoti pe gratarul de la aragaz, ii presari cu mac (sau susan, chimin etc) si i lasi sa se scurga (se usuca repede, cam in 3 minute de la ultimul covrig scos).

Ii bagi la cuptor la 220 g Celsius pe gratarul de la cuptor(fara sa-i ungi cu nimic, doar cat s-au scurs de la fiert) pe a doua pozitie de jos (adica nu cea mai de jos, penultima). Ii lasati 25 - 30 minute, pana se fac aurii.

ii lasati pe gratar sa se raceasca putin.
Pofta buna!

Reteta Covrigi americani a fost propusa de Catza pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigi gasiti aici:

Covrigi cu cascaval,

Covrigi sarbesti,

Sockerkringlor, covrigi cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori