Drojdia este mult mai concentrata decat in probabil in alte parti din Europa, asa ca puneti exact cantitatea experimentata de voi pentru cantitatea de
Drojdia este mult mai concentrata decat in probabil in alte parti din Europa, asa ca puneti exact cantitatea experimentata de voi pentru cantitatea de faina folosita.
Am dizolvat drojdia in apa calduta.
Am incalzit laptele si untul.
Am pus in masina de paine ingredientele in ordinea listata in reteta.
La sfarsit am facut un mic crater in faina si am turnat drojdia amestecand cu putina faina de pe margine.
Am ales menul de aluat al masinii care un timp de procesare de 2 h.
In acest timp ea incalzeste ingredientele, le malaxeaza si dospeste de 2 ori. De obicei nu-l las pana la al doilea timp de malaxare si dospire si asta inseamna o crestere a aluatului de doar 30 min.
Aluatul l-am impartit in 4 si apoi fiecare parte in alte 4 parti. Am rulat fiecare bucatica ca pe niste bete de grosimea degetului gros si lungime cam 30cm apoi le-am lipit la capat. Atentie: prin rasucirea capetelor si presare. Total mi-au iesit 16 covrigei.
Intr-o oala am pus la fiert apa si am luat cate 4 covrigi si i-am perpelit in apa fierbinte pentru 1-2 min.I-am scos pe o tava pregatita cu hartie de copt si i-am lasta putin sa se scurga.
Apoi i-am uns cu oul si uleiul, i-am presarat cu sare grunjoasa si susan si i-am copt la 350F (180C) pentru circa 30min pana s-au rumenit bine.
Pofta buna!
Reteta Covrigi cu sare si susan a fost propusa de lleena pe forum culinar.ro
Alte retete de covrigi gasiti aici:
Covrigi cu cascaval,
Covrigi sarbesti,
Sockerkringlor, covrigi cu zahar
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii