Floricele cu branza

Floricelele cu branza sunt excelente atat cu branza dulce, cat si cu branza sarata, fiind pe placul tuturor.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Floricele cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 2 lgt sare
  • 4 lg ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 20 gr drojdie
  • Pentru umplutura:
  • Cas de oaie (asta am folosit eu
  • dar voi puteti sa folositi ce dorit sau ce poftiti)

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat ce se va lasa la dospit pana isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut destul, se scoate si se pune peste o suprafata infainata si se formeaza 12 bilute uniforme.
Fiecare biluta se intinde in forma unui disc si in mijloc se pune umplutura, adica casul in cazul meu. Se aduna aluatul roata pana se formeaza o bila cu umpluta in interior si se intinde din nou sub froma unui disc rotund.

Se imparte in 4 cu ajutorul unui cutit, apoi fiecare parte se mai imparte in doua. Se aduna petalele 2 cate doua si se intorc ca partea cu umplutura sa fie in sus si se aranjeaza un pic ( totusi vrem sa arate ca o floare ).
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava antiaderenta si a fost bine, nu sa lipit deloc) si se lasa sa mai creasca cam 30 de minute. Apoi se ung cu ou si se coc pana se rumenesc in cuptorul incins la 200 gr celsius (cam 20 de minute, depinde de cuptor).


Floricelele cu branza se servesc alaturi de un pahar de sana sau lapte batut.

Reteta de floricele cu branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide