Floricele cu branza

Floricelele cu branza sunt excelente atat cu branza dulce, cat si cu branza sarata, fiind pe placul tuturor.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Floricele cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 2 lgt sare
  • 4 lg ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 20 gr drojdie
  • Pentru umplutura:
  • Cas de oaie (asta am folosit eu
  • dar voi puteti sa folositi ce dorit sau ce poftiti)

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat ce se va lasa la dospit pana isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut destul, se scoate si se pune peste o suprafata infainata si se formeaza 12 bilute uniforme.
Fiecare biluta se intinde in forma unui disc si in mijloc se pune umplutura, adica casul in cazul meu. Se aduna aluatul roata pana se formeaza o bila cu umpluta in interior si se intinde din nou sub froma unui disc rotund.

Se imparte in 4 cu ajutorul unui cutit, apoi fiecare parte se mai imparte in doua. Se aduna petalele 2 cate doua si se intorc ca partea cu umplutura sa fie in sus si se aranjeaza un pic ( totusi vrem sa arate ca o floare ).
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava antiaderenta si a fost bine, nu sa lipit deloc) si se lasa sa mai creasca cam 30 de minute. Apoi se ung cu ou si se coc pana se rumenesc in cuptorul incins la 200 gr celsius (cam 20 de minute, depinde de cuptor).


Floricelele cu branza se servesc alaturi de un pahar de sana sau lapte batut.

Reteta de floricele cu branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata