Floricele cu branza

Floricelele cu branza sunt excelente atat cu branza dulce, cat si cu branza sarata, fiind pe placul tuturor.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Floricele cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 2 lgt sare
  • 4 lg ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 20 gr drojdie
  • Pentru umplutura:
  • Cas de oaie (asta am folosit eu
  • dar voi puteti sa folositi ce dorit sau ce poftiti)

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat ce se va lasa la dospit pana isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut destul, se scoate si se pune peste o suprafata infainata si se formeaza 12 bilute uniforme.
Fiecare biluta se intinde in forma unui disc si in mijloc se pune umplutura, adica casul in cazul meu. Se aduna aluatul roata pana se formeaza o bila cu umpluta in interior si se intinde din nou sub froma unui disc rotund.

Se imparte in 4 cu ajutorul unui cutit, apoi fiecare parte se mai imparte in doua. Se aduna petalele 2 cate doua si se intorc ca partea cu umplutura sa fie in sus si se aranjeaza un pic ( totusi vrem sa arate ca o floare ).
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava antiaderenta si a fost bine, nu sa lipit deloc) si se lasa sa mai creasca cam 30 de minute. Apoi se ung cu ou si se coc pana se rumenesc in cuptorul incins la 200 gr celsius (cam 20 de minute, depinde de cuptor).


Floricelele cu branza se servesc alaturi de un pahar de sana sau lapte batut.

Reteta de floricele cu branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sarmalute in foi de varza
1
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Sarmalute in foi de varza
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Ciorba de porc cu legume
3
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita