Floricelele cu branza sunt excelente atat cu branza dulce, cat si cu branza sarata, fiind pe placul tuturor.
Din ingredientele de mai sus se realizeaza un aluat ce se va lasa la dospit pana isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut destul, se scoate si se pune peste o suprafata infainata si se formeaza 12 bilute uniforme.
Fiecare biluta se intinde in forma unui disc si in mijloc se pune umplutura, adica casul in cazul meu. Se aduna aluatul roata pana se formeaza o bila cu umpluta in interior si se intinde din nou sub froma unui disc rotund.
Se imparte in 4 cu ajutorul unui cutit, apoi fiecare parte se mai imparte in doua. Se aduna petalele 2 cate doua si se intorc ca partea cu umplutura sa fie in sus si se aranjeaza un pic ( totusi vrem sa arate ca o floare ).
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava antiaderenta si a fost bine, nu sa lipit deloc) si se lasa sa mai creasca cam 30 de minute. Apoi se ung cu ou si se coc pana se rumenesc in cuptorul incins la 200 gr celsius (cam 20 de minute, depinde de cuptor).
Floricelele cu branza se servesc alaturi de un pahar de sana sau lapte batut.
Reteta de floricele cu branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii