un minunat preparat de toamna
Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine aluatul. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.
Se unge tava de copt cu ulei de masline si se presara putin malai.
Se asaza focaccia in tava de copt, apoi se orneaza cu felii de sfecla fiarta, frunzulite de rozmarin, se presara susan negru si se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se da la cuptor la foc mediu pana devine brun aurie.
Se serveste cu bucatele de branza feta sfarmitata si patrunjel.
Pofta buna !

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii