Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Îmi plac mult împletiturile, de aceea încerc de fiecare dată alt model. De data aceasta, am umplut un aluat de foietaj cu carne de porc şi ierburi italiene care mi-au plăcut mult, apoi am făcut o împletitură pentru un aspect special.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 400 g carne tocată de porc
  • 1 morcov ras
  • Sare-după gust
  • 1 linguriţă boia dulce Delikat
  • 1 linguriţă ierburi italiene Delikat
  • 1 ou pentru carne
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit. Apoi se adaugă oul bătut bine împreună cu ierburile italiene şi boiaua dulce şi se amestecă.

Foaia din aluat foietaj se crestează pe mijloc, se împleteşte după plac, apoi se întoarce foaia pe dos pentru a adăuga şi întinde cu grijă umplutura. Se împătureşte, suprapunând doar un pic marginile foii, acolo unde se îmbină. Astfel, când o întoarcem. împletitura se va vedea pe faţă. Se unge cu ou şi se aşază într-o tavă cu foaie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/foietaj-impletit-cu-carne-si-ierburi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide