Fougasse Riviera

Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am framantat bine aluatul -i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Fougasse Riviera

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina
  • 290 ml apa
  • 15 g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 2 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • Umplutura: 500 g aluat
  • rosii uscate
  • ceapa rosie
  • frunze de busuioc
  • ardei galben
  • ardei rosu
  • masline negre fara samburi
  • usturoi
  • ansoa
  • parmezan
  • ulei de masline

Mod de preparare

Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei.

Am framantat bine aluatul -ies~800 g. Pentru ca am avut nevoie de 300 g pentru alta reteta, am facut fougasse-ul din 500 g.

Intindem o foaie din aluat, pe jumatate presaram din umplutura presand-o usor.

Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu sucitorul, dandu-I forma ovala. Aranjam astfel incat sa semene cu o frunza, taiem vertical, pe mijloc si mai facem alte 6 taieturi, cate 3 de-o parte si de alta.

Departam aluatul unde am taiat, sa nu se acopere la crescut si copt.

Garnisim cu restul de umplutura, presand-o usor sa intre in aluat.

Umezim marginea painii (eu am uns-o toata) si presaram parmezan

Lasam la crescut, acoperit, pana-si dubleaza volumul.

Coacem la 240 grade C, 35 minute, protejand cu folie, sa nu se arda umplutura. Ungem cu ulei de masline.


Pofta buna!

Reteta Fougasse Riviera a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alta reteta cu specific italian gasiti aici: Piadina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide