Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am framantat bine aluatul -i
Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei.
Am framantat bine aluatul -ies~800 g. Pentru ca am avut nevoie de 300 g pentru alta reteta, am facut fougasse-ul din 500 g.
Intindem o foaie din aluat, pe jumatate presaram din umplutura presand-o usor.
Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu sucitorul, dandu-I forma ovala. Aranjam astfel incat sa semene cu o frunza, taiem vertical, pe mijloc si mai facem alte 6 taieturi, cate 3 de-o parte si de alta.
Departam aluatul unde am taiat, sa nu se acopere la crescut si copt.
Garnisim cu restul de umplutura, presand-o usor sa intre in aluat.
Umezim marginea painii (eu am uns-o toata) si presaram parmezan
Lasam la crescut, acoperit, pana-si dubleaza volumul.
Coacem la 240 grade C, 35 minute, protejand cu folie, sa nu se arda umplutura. Ungem cu ulei de masline.
Pofta buna!
Reteta Fougasse Riviera a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alta reteta cu specific italian gasiti aici: Piadina
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii