Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am framantat bine aluatul -i
Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei.
Am framantat bine aluatul -ies~800 g. Pentru ca am avut nevoie de 300 g pentru alta reteta, am facut fougasse-ul din 500 g.
Intindem o foaie din aluat, pe jumatate presaram din umplutura presand-o usor.
Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu sucitorul, dandu-I forma ovala. Aranjam astfel incat sa semene cu o frunza, taiem vertical, pe mijloc si mai facem alte 6 taieturi, cate 3 de-o parte si de alta.
Departam aluatul unde am taiat, sa nu se acopere la crescut si copt.
Garnisim cu restul de umplutura, presand-o usor sa intre in aluat.
Umezim marginea painii (eu am uns-o toata) si presaram parmezan
Lasam la crescut, acoperit, pana-si dubleaza volumul.
Coacem la 240 grade C, 35 minute, protejand cu folie, sa nu se arda umplutura. Ungem cu ulei de masline.
Pofta buna!
Reteta Fougasse Riviera a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alta reteta cu specific italian gasiti aici: Piadina
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii