Grisine torineze

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte. Scot aluatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Grisine torineze

Ingrediente

  • 500 gr de faina de griu oo
  • 8 gr de sare fina
  • 15 gr de drojdie proaspata (eu o dizolv cu o lingurita de malt de orz dar pentru ca nu stiu daca traducerea e corecta sau daca il puteti gasi se poate folosi o lingurita de miere sau in cel mai rau caz zahar)
  • 200-250 ml apa
  • aici depinde de faina
  • sfatul meu e sa se inceapa cu 200 de ml pentru ca apoi sa se ajunga daca mai e nevoie
  • in caz contrar adica daca se adauga faina in plus se deregleaza proportiile cu sarea si drojdia
  • 50 gr de ulei

Mod de preparare

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte.

Scot aluatul.

Intind cu sucitorul un dreptunghi de cel mult 1 cm inaltime si ung cu ulei suprafata (daca nu, atunci cind le veti intinde se vor rupe asa ca e bine sa o faceti) si las sa creasca vreo 50 de minute in teorie, in practica depinde de cite lucruri am de facut, uneori le las si mai putin.

Apoi tai cu cutitul fisii. Iau fiecare fisie de capete si daca vreau sa le fac lungi cit lungimea tavii trag de capete (aici e folositor uleiul pentru ca altfel suprafata s-ar rupe) citr vreau si pun in tava, tava tapetata cu faina ar fi mai bine.

Se pun la 200°C la cuptor, eu folosesc ventilat pentru ca la cantitatea asta fac 3-4 tavi si coc cite doua odata asa ca am nevoie sa fie aceeasi temperatura in tot cuptorul. Teoretic ar trebui sa stea vreo 20 de minute, practic trebuie verificat mereu pentru ca cele mai subtiri risca sa se arda foarte usor.

In seara asta am facut portie dubla, una cu seminte de chimion (le-am amestecat de la inceput cu faina) si cealalta cu masline.


Pofta buna!

Reteta Grisine torineze a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu chimen gasiti aici: Saratele cu chimen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide