Grisine torineze

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte. Scot aluatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Grisine torineze

Ingrediente

  • 500 gr de faina de griu oo
  • 8 gr de sare fina
  • 15 gr de drojdie proaspata (eu o dizolv cu o lingurita de malt de orz dar pentru ca nu stiu daca traducerea e corecta sau daca il puteti gasi se poate folosi o lingurita de miere sau in cel mai rau caz zahar)
  • 200-250 ml apa
  • aici depinde de faina
  • sfatul meu e sa se inceapa cu 200 de ml pentru ca apoi sa se ajunga daca mai e nevoie
  • in caz contrar adica daca se adauga faina in plus se deregleaza proportiile cu sarea si drojdia
  • 50 gr de ulei

Mod de preparare

Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte.

Scot aluatul.

Intind cu sucitorul un dreptunghi de cel mult 1 cm inaltime si ung cu ulei suprafata (daca nu, atunci cind le veti intinde se vor rupe asa ca e bine sa o faceti) si las sa creasca vreo 50 de minute in teorie, in practica depinde de cite lucruri am de facut, uneori le las si mai putin.

Apoi tai cu cutitul fisii. Iau fiecare fisie de capete si daca vreau sa le fac lungi cit lungimea tavii trag de capete (aici e folositor uleiul pentru ca altfel suprafata s-ar rupe) citr vreau si pun in tava, tava tapetata cu faina ar fi mai bine.

Se pun la 200°C la cuptor, eu folosesc ventilat pentru ca la cantitatea asta fac 3-4 tavi si coc cite doua odata asa ca am nevoie sa fie aceeasi temperatura in tot cuptorul. Teoretic ar trebui sa stea vreo 20 de minute, practic trebuie verificat mereu pentru ca cele mai subtiri risca sa se arda foarte usor.

In seara asta am facut portie dubla, una cu seminte de chimion (le-am amestecat de la inceput cu faina) si cealalta cu masline.


Pofta buna!

Reteta Grisine torineze a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu chimen gasiti aici: Saratele cu chimen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Mici ca la Buzau
2
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Ficat de curcan cu ceapa
5
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Parteneri
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos
Bucataras.RO

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru că îmi place mult cocosul în deserturi, am ales să prepar un cremșnit cu foietaj de casă și aromă...

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate