Placinte la cuptor cu branza si verdeturi

Placintele la cuptor cu branza si verdeturi sunt o reteta de placinte minunata, in care puteti profita de aroma proaspata a verdeturilor in combinatie cu branza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinte la cuptor cu branza si verdeturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cups faina
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • branza feta
  • marar
  • patrunjel
  • oregano
  • frunze de telina
  • Sos:
  • smantana
  • iaurt
  • sare si piper
  • suc de lamaie
  • usturoi

Mod de preparare

Pentru aluatul de placinte:

Puneti conform instructiunilor in masina de paine ingredientele pentru aluat, setati programul de paine, si lasati sa framante. Dupa perioada de framantare, scoateti aluatul, transferati-l intr-un bol, turnat deasupra 2 linguri de ulei si lasati la dospit.

Amestecati branza feta cu ierburile proaspete tocate marunt.

LLuati cam doua linguri de aluat pentru fiecare placinta, si intindeti-l cu mana pe o suprafata bine unsa cu ulei. Puneti in mijloc umplutura de branza, trageti-i colturile spre mijloc ca sa inchideti placinta, si intindeti-o, nu foarte subtire.

Puneti placintele la cuptorul preincalzit la 230 grade pana cand sunt aurii.

Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes


Serviti placintele la cuptor cu branza si verdeturi alaturi de un sos facut din 2 linguri de smantana, amestecate cu 5 linguri iaurt, usturoiul tocat, sare si piper dupa gust, si zeama de lamaie tot dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Oua scotiene
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide