Se face un aluat elastic, din care formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul, il imparti in 4 buca
Se face un aluat elastic, din care formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca.
Apoi iei aluatul, il imparti in 4 bucati si intinzi 4 foi din care tai patrate de circa 4/4 cm.
Amesteci ingredientele pentru umplutura. Umplutura cu o lingura o pui peste fiecare patrat .
Strangi colturile bine formand un saculet.
Pui apa sa clocoteasca, adaugi putina sare si 1 lingura de ulei si cand clocoteste, adaugi mantiile si le lasi sa
fiarba circa 8 minute.
Le scoti cu paleta si le pui pe un platou.
Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste
mantii.
lei cateva bucati de mantii cu unt si le pui pe o farfurie,
alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi.
Poti pune suplimentar, pentru decor, patrunjel sau marar tocat fin.
Alte retete recomandate:
Coltunasi ca in Ardeal
Coltunasi italieni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii