Mantii cu carne

Se face un aluat elastic, din care formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul, il imparti in 4 buca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 varf lingurita sare
  • 240 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 500 g carne
  • de oaie data prin masina
  • de tocat
  • 1 ceapa rasa sau tocata fin
  • sare
  • piper
  • • verdeata (marar
  • sau patrunjel)
  • • 1 lingura boia
  • (pentru culoare)
  • Pentru sos:
  • 2 pahare iaurt
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • sare
  • 100 g unt
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, din care formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca.

Apoi iei aluatul, il imparti in 4 bucati si intinzi 4 foi din care tai patrate de circa 4/4 cm.

Amesteci ingredientele pentru umplutura. Umplutura cu o lingura o pui peste fiecare patrat .

Strangi colturile bine formand un saculet.

Pui apa sa clocoteasca, adaugi putina sare si 1 lingura de ulei si cand clocoteste, adaugi mantiile si le lasi sa

fiarba circa 8 minute.

Le scoti cu paleta si le pui pe un platou.

Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste

mantii.

lei cateva bucati de mantii cu unt si le pui pe o farfurie,

alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi.
Poti pune suplimentar, pentru decor, patrunjel sau marar tocat fin.

Alte retete recomandate:

Coltunasi ca in Ardeal

Coltunasi italieni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide