Mini budinci Yorkshire

Budinca Yorkshire este o budinca traditionala englezeasca care a fost dezvoltata si adaptata de marii chefi ai lumii. Eu va ofer varianta mea de mini budinci Yorkshire care cu siguranta va vor cuceri si veti vrea sa le repetati de cate ori aveti ocazia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mini budinci Yorkshire

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Spargem oul intr-un castron si adaugam sarea. Oul se bate bine cu telul, apoi se adauga laptele si se amesteca.
Faina se adauga putin cate putin, cu ajutorul unei site. Compozitia se bate bine, ca sa inglobeze aer.
Compozitia se lasa sa se odihneasca macar 5-10 minute.
Intre timp, asezam formele de briosa intr-o tava, iar in fiecare forma punem cam o lingurita de ulei de masline.
Dam tava cu la cuptorul incins la 220 de grade cam 5 minute, sa se incalzeasca formele si uleiul din ele. Apoi le scoatem si turnam compozitia in forme. Formele nu trebuiesc umplute cu compozitie, ci se va umple cu compozitie maxim trei sferturi din volumul formei.
Se dau la cuptor la 220 de grade cam 15 minute, pana cand se rumenesc.
O alta metoda de preparare ar fi sa puneti la blender oul, sarea, laptele si faina pana cand se obtine aceeasi compozitie. Eu inca nu am incercat asa, dar promit ca le voi face data viitoare si voi reveni cu amanunte.

Sursa retetei este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Mini budincile Yorkshire se servesc calde la friptura de vita in loc de paine. Se pot servi foarte bine la orice fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide