Mini budinci Yorkshire

Budinca Yorkshire este o budinca traditionala englezeasca care a fost dezvoltata si adaptata de marii chefi ai lumii. Eu va ofer varianta mea de mini budinci Yorkshire care cu siguranta va vor cuceri si veti vrea sa le repetati de cate ori aveti ocazia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mini budinci Yorkshire

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Spargem oul intr-un castron si adaugam sarea. Oul se bate bine cu telul, apoi se adauga laptele si se amesteca.
Faina se adauga putin cate putin, cu ajutorul unei site. Compozitia se bate bine, ca sa inglobeze aer.
Compozitia se lasa sa se odihneasca macar 5-10 minute.
Intre timp, asezam formele de briosa intr-o tava, iar in fiecare forma punem cam o lingurita de ulei de masline.
Dam tava cu la cuptorul incins la 220 de grade cam 5 minute, sa se incalzeasca formele si uleiul din ele. Apoi le scoatem si turnam compozitia in forme. Formele nu trebuiesc umplute cu compozitie, ci se va umple cu compozitie maxim trei sferturi din volumul formei.
Se dau la cuptor la 220 de grade cam 15 minute, pana cand se rumenesc.
O alta metoda de preparare ar fi sa puneti la blender oul, sarea, laptele si faina pana cand se obtine aceeasi compozitie. Eu inca nu am incercat asa, dar promit ca le voi face data viitoare si voi reveni cu amanunte.

Sursa retetei este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Mini budincile Yorkshire se servesc calde la friptura de vita in loc de paine. Se pot servi foarte bine la orice fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!