Budinca Yorkshire este o budinca traditionala englezeasca care a fost dezvoltata si adaptata de marii chefi ai lumii. Eu va ofer varianta mea de mini budinci Yorkshire care cu siguranta va vor cuceri si veti vrea sa le repetati de cate ori aveti ocazia.
Spargem oul intr-un castron si adaugam sarea. Oul se bate bine cu telul, apoi se adauga laptele si se amesteca.
Faina se adauga putin cate putin, cu ajutorul unei site. Compozitia se bate bine, ca sa inglobeze aer.
Compozitia se lasa sa se odihneasca macar 5-10 minute.
Intre timp, asezam formele de briosa intr-o tava, iar in fiecare forma punem cam o lingurita de ulei de masline.
Dam tava cu la cuptorul incins la 220 de grade cam 5 minute, sa se incalzeasca formele si uleiul din ele. Apoi le scoatem si turnam compozitia in forme. Formele nu trebuiesc umplute cu compozitie, ci se va umple cu compozitie maxim trei sferturi din volumul formei.
Se dau la cuptor la 220 de grade cam 15 minute, pana cand se rumenesc.
O alta metoda de preparare ar fi sa puneti la blender oul, sarea, laptele si faina pana cand se obtine aceeasi compozitie. Eu inca nu am incercat asa, dar promit ca le voi face data viitoare si voi reveni cu amanunte.
Sursa retetei este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Mini budincile Yorkshire se servesc calde la friptura de vita in loc de paine. Se pot servi foarte bine la orice fel principal.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoCred ca sunt cativa ani buni de cand nu am mai facut aceasta prajitura. Si pentru ca a fost Craciunul, am zis sa-i intampin...
Prajitura Coca-ColaReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii