Mini pizza

mini pizza este o gustare delicioasa si un aperitiv perfect pentru petreceri. Se pregateste usor si rapid, poate fi servit si rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini pizza

Ingrediente

  • 15 linguri apa minerala
  • 17 linguri de faina si 7 linguri de ulei
  • 50gr unt
  • 2 linguri de faina
  • sos de rosii din conserva
  • cu rosii taiate marunt si cu busuioc (real)
  • 1/2 de bulgare de mozzarela
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 galbenus amestecat cu putin lapte

Mod de preparare

Pentru aceasta am facut un aluat extrem de simplu: 15 linguri apa minerala, 17 linguri de faina si 7 linguri de ulei. Se amesteca pana obtinem o coca relativ elastica pe care o intindem pe blatul de lucru. Frecam 50 de grame unt la temperatura camerei cu 2 lunguri de faina si intindem peste coca. Rulam si impartim in 2 parti egale pe care le dam la frigider minim 1/2 ora. Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Pentru mini pizza vom folosi jumatate din cantitatea de aluat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam cercuri de marimea dorita. Avem nevoie de sos de rosii din conserva, cu rosii taiate marunt si cu busuioc (real), 1/2 de bulgare de mozzarela, sare, piper, busuioc, 1 galbenus amestecat cu putin lapte. Pe fiecare cerc de aluat se intinde o lingurita de sos cu rosii si cateva bucatele mici de mozzarella, se pipereaza, se sareaza putin, se pun 2-3 picaturi de amestecul de galbenus cu putin lapte. Se presara busuioc si se dau la cuptor cam 1/2 de ora la 180 grade. Vor fi prea putinee….


Mini-pizza se servesc calde sau reci, la petreceri sau ca si aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

De fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa. Dar inainte de...

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide