Pateuri cu branza

Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua, faina, lapte si aluat de foietaj.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g branza telemea
  • 100 g unt
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri faina
  • foarte putin lapte(cam 2-3 linguri)
  • foi foietaj

Mod de preparare

Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua, faina, lapte si aluat de foietaj. Amestecam mai intai untul cu branza, adaugam ouale, faina si laptele si amestecam bine pana rezulta o pasta omogena Se portioneaza foile in patrate si pe fiecare patrat se pune o lingurita de umplutura. Se impacheteaza patratele, rezultand niste triunghiuri si se lipesc marginile cu degetul. Marginile pateurilor se dau prin albus de ou batut putin pt ca in timpul coacerii sa permita exfolierea aluatului, dar in acelasi timp sa impiedice imprastierea umpluturii. Pe deasupra se ung cu galbenus frecat cu putin ulei. Se pun intr-o tava hartie de copt, iar in cealalta staniol. In ambele pateurile s-au copt la fel de frumos Se introduc in cuptor la 400 grade F(204 grade C).


Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide