Pateuri cu ciuperci

Faina se amesteca cu smantana si jumatate din cantitatea de margarina topita. Se adauga un praf de sare, ouale intregi si se framanta un aluat tare ca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr margarina
  • 1 cana de smantana
  • 2 oua
  • sare
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta de ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • menta pisata
  • 1 lingura de smantana

Mod de preparare

Faina se amesteca cu smantana si jumatate din cantitatea de margarina topita. Se adauga un praf de sare, ouale intregi si se framanta un aluat tare care se lasa sa se odihneasca la rece o ora. Se scoate apoi si se unge cu restul de margarina, dupa care se framanta si se pune inapoi in frigider. Se imparte apoi aluatul in patru si se intind foi groase de 1 cm. Separat se pregateste umplutura. Se toaca marunt ciupercile, apoi se pun la calit impreuna cu ceapa tocata si ea marunt. Se lasa amestecul la racit si se potriveste la gust de sare si piper, dupa care se adauga menta pisata marunt si galbenusul. Se subtiaza cu o lingura de smantana si se umplu bucatile de aluat cu aceasta umplutura. Se ruleaza pe lung si se pun pe rand in tava, se taie in felii groase si se ung cu albus batut. Se coc in cuptorul fierbinte pana se rumenes.
Se servesc cu bere, must sau vin.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Cozonac moldovenesc

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori