Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale Apoi laptele.Se framanta ca
Prepararea aluatului:
Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.
Se dauga ouale
Apoi laptele.Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate.
Pentru prepararea umpluturii:
Se pune untul intr-o tigaie la foc mic.
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine.
Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut , pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara.
Apoi cascavalul ras, prosciutto, se taie fasiute si se adauga si el la sos, se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos.
Care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut.
Se rastoarna pe masa infainata usor.
Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate.
Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat.
Apoi se impaturesc in forma de plic.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut.
Se presara cu cascaval.
Si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!
Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro participant la concursul "Produse de patiserie"
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii