Pateuri gourmet cu prosciutto

Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale Apoi laptele.Se framanta ca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pateuri gourmet cu prosciutto

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina de paine
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita sare
  • 100 gr unt moale
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 150 gr cascaval sau orice alta branza care se topeste
  • 5 feliute prosciutto
  • jum lingurita nucsoara rasa
  • un ou+ 50 gr cascaval ras pt uns

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.

Se dauga ouale

Apoi laptele.Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate.

Pentru prepararea umpluturii:

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic.

Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine.

Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut , pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara.

Apoi cascavalul ras, prosciutto, se taie fasiute si se adauga si el la sos, se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos.

Care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.

Intre timp aluatul a crescut.

Se rastoarna pe masa infainata usor.

Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate.

Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat.

Apoi se impaturesc in forma de plic.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut.

Se presara cu cascaval.

Si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro participant la concursul "Produse de patiserie"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Friptura de ied
Bucataras.RO

Friptura de ied

"Retete de Pasti" Sa va mai spun cat este de gustoasa?

Friptura de ied
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos