Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga o
Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale, apoi laptele. Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate. Pentru prepararea umpluturii, se pune untul intr-o tigaie la foc mic
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine. Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut, pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara, apoi cascavalul ras. Prosciutto se taie fasiute si se adauga si el la sos. Se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca. Intre timp aluatul a crescut. Se rastoarna pe masa infainata usor. Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat. Apoi se impaturesc in forma de plic. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut. Se presara cu cascaval si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Sunt bune pentru aperitiv sau mancare la pachet. Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete de pateuri gasiti aici:
Pateuri cu branza,
Pateuri cu ciuperci,
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii