Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga o
Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale, apoi laptele. Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate. Pentru prepararea umpluturii, se pune untul intr-o tigaie la foc mic
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine. Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut, pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara, apoi cascavalul ras. Prosciutto se taie fasiute si se adauga si el la sos. Se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca. Intre timp aluatul a crescut. Se rastoarna pe masa infainata usor. Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat. Apoi se impaturesc in forma de plic. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut. Se presara cu cascaval si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Sunt bune pentru aperitiv sau mancare la pachet. Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete de pateuri gasiti aici:
Pateuri cu branza,
Pateuri cu ciuperci,
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelA venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu...
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Comentarii