Pateurile spirala se fac foarte simplu din aluat de foietaj si diferite seminte. puteti folosi seminte de chimen, seminte de susan sau seminte de mac. Aceste saratele sunt ideale ca aperitiv ori gustare.
Aceste saratele sunt numai bune de rontait seara la un film bun sau de ce nu cu o bere rece
Cu minim de efort iti vor iesi niste pateuri delicioase, mult mai bune si mai ieftine ca cele din magazin. Si precis ca vor fi mult mai proaspete.
Aluatul scoate-l din timp din congelator si lasa-l sa se decongeleze in ritmul lui. Mai bine-l scoti cu o noapte inainte si-l lasi la frigider decat sa il grabesti. Cand il tai trebuie sa fie decongelat dar inca un aluat rece.
Tai foaia de aluat in doua pe lungime, apoi tai pe latime fasii de 1.5 cm. Rasucesti fiecare fasie in spirala si o asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedezi la fel pana termini aluatul, vei umple doua tavi. Ungi fiecare spitala cu putin ou si apoi presari seminte, pe unele de chimen, pe altele de mac, de susan. Pui cate-o tava pe rand la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Scoti pateurile sa se raceasca pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de grasime din foietaj si apoi le aranjezi, sa fie gata de servit.
Le poti combina cu un dip, eventual o pasta de branza. Pofta buna!
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii