Pirogi

Se topeste untul pe foc, se adauga laptele (sa fie 37 gr), se dizolva si drojdia in amestecul asta. Se baga totul la framintat pina se dezlipeste de v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pirogi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt (margarina)
  • 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe
  • puneti mai mult)
  • 2 lingtze sare
  • 300 g faina de graham
  • 420 g faina speciala
  • ou pt uns
  • Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele
  • ciuperci (congelate) taiate si ele
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente
  • verdeturi
  • Umplutura cu brinza:cascaval ras
  • brinza mozzarela
  • rosii uscate (in ulei)
  • busuioc
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul pe foc, se adauga laptele (sa fie 37 gr), se dizolva si drojdia in amestecul asta. Se baga totul la framintat pina se dezlipeste de vas. Se lasa la dospit vreo 40 min.

Ingredientele pentru umplutura 1 le-am pus in tigaie, la foc mic, si le-am ametit de cap.

A crescut si coca. O punem pe masa si taiem bucati pe care intindem rotunde. Punem o lingura de umplutura, ungem marginile cu ou (ca ssa se lipeasca mai bine), indoim si presam cu furculita.

Terminam de impachetat, le ungem cu ou, le mai lasam 20 minute (pina se incinge cuptorul). Le coacem la 225 gr 12-15 minute.
Pofta buna!

Reteta Pirogi a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Pateuri cu ricotta si spanac,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Pateuri cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc