Pirogi

Se topeste untul pe foc, se adauga laptele (sa fie 37 gr), se dizolva si drojdia in amestecul asta. Se baga totul la framintat pina se dezlipeste de v

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pirogi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt (margarina)
  • 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe
  • puneti mai mult)
  • 2 lingtze sare
  • 300 g faina de graham
  • 420 g faina speciala
  • ou pt uns
  • Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele
  • ciuperci (congelate) taiate si ele
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente
  • verdeturi
  • Umplutura cu brinza:cascaval ras
  • brinza mozzarela
  • rosii uscate (in ulei)
  • busuioc
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul pe foc, se adauga laptele (sa fie 37 gr), se dizolva si drojdia in amestecul asta. Se baga totul la framintat pina se dezlipeste de vas. Se lasa la dospit vreo 40 min.

Ingredientele pentru umplutura 1 le-am pus in tigaie, la foc mic, si le-am ametit de cap.

A crescut si coca. O punem pe masa si taiem bucati pe care intindem rotunde. Punem o lingura de umplutura, ungem marginile cu ou (ca ssa se lipeasca mai bine), indoim si presam cu furculita.

Terminam de impachetat, le ungem cu ou, le mai lasam 20 minute (pina se incinge cuptorul). Le coacem la 225 gr 12-15 minute.
Pofta buna!

Reteta Pirogi a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Pateuri cu ricotta si spanac,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Pateuri cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide