Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la crescut. Eu am folosit
Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la crescut.
Eu am folosit cas proaspat de oaie, pe care l-am dat prin razatoare, l-am sarat bine si l-am amestecat cu marar pus de cu toamna in borcan in sare.
Am luat cu lingura aluat dospit. L-am intins cat mai subtire posibil.
Am pus o lingura cu varf de cas (branza). Am prins de un colt aluatul si l-am intins .L-am pus peste cas . Am continuat modelarea .
Ulei in tigaia incinsa si pun placinta cu fata in jos.
In timp ce umplu alte placinte sunt atenta la cea din tigaie. O intorc doar cand este aurie.
Pofta buna!
Reteta Placinta cu branza ca in Maramures a fost propusa de Robotzica pe forum culinar.ro
Alte retete de placinta gasiti aici:
Placinta cu branza de burduf si marar,
Rozete cu carne si branza,
Placinta cu branza
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii