Din galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa cu ulei si se imparte
Din galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa cu ulei si se imparte in doua. Untul se amesteca cu faina. Se ia o parte de aluat si se intinde pe masa unsa cu ulei intr-o foaie patrata. Daca faci doua foi, imparti compozitia de unt in doua parti. Se pune ½ din compozitia de unt pe toata suprafata foii apoi se cresteaza ca in imagine formand o cruce. Se pliaza mai intai coltul din stanga jos apoi cel din dreapta sus apoi cel din stanga sus si dreapta jos. Vom obtine un patrat. Fiecare bucata de aluat impachetat se aseaza pe o tava cu partea spre care s-au facut plierile in jos, se infoliaza si se da la frigider pentru 15 minute. Apoi se aseaza pe planul uns cu ulei cu parte ape care s-au facut plierile in sus, se unge usor cu pensula cu ulei aceasta suprafata si se intinde din nou in patrat. Se fac apoi iar crestaturi ca prima oara. Se pliaza iar si se da 30 minute la frigider. Se intinde apoi aluatul (la fel ca a doua pliere ungand cu ulei), se taie dupa preferinta.
Acest aluat este foarte bun atat la cornulete, saratele, croissante si placinte. Se ruleaza foaia pe sucitor sa ne fie mai usor dupa care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se fac niste gauri cu furculita, se aseaza umplutura ( am amestecat toate ingredientele), se aseaza a doua foaie si daca doriti se taie cruda. Se da cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru 40 de minute. Se poate umple cu branza dulce sau sarata si chiar cu mere.
Este ideala pentru un aperitiv sau o gustare.
Alte retete recomandate:
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de pui• decojiti dovleacul si il taiati-l cubulete mici • decojiti morcovii, telina si cartofii si taiati-le cubulete
Supa crema de dovleacDacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt...
Clatite aperitiv cu leurda si ardei coptPentru ca zilele trecute, la o seara petrecuta in familie, am revazut filmul "Ratatouille", mi-a venit asa o pofta nebuna de...
RatatouilleDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii