Placinta cu ceapa si telemea

Placinta cu ceapa si telemea. Am taiat ceapa(am pus doar 2 cepe mari) pestisori si am pus-o la inmuiat intr-un pic de ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Placinta cu ceapa si telemea

Ingrediente

  • 1 cana lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingura ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 4 cup de faina
  • Umplutura:
  • ceapa
  • smantana
  • telemea (optional)
  • oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am pregatit un aluat in masina de paine. Intre timp am taiat ceapa(am pus doar 2 cepe mari) pestisori si am pus-o la inmuiat intr-un pic de ulei. Dupa ce s-a inmuiat, nu prajit, am luat-o deoparte si am spart in ea 2 oua si am taiat 2 bucati de branza triunghi cat am putut de marunt, le-a amestecat pe toate cu un pic de sare si un praf de piper. Este foarte gustoasa branza telemea data pe razatoarea mare si amestecata cu ceapa , cantitatea este dupa gust; de asemenea pentru un gust mai bun se poate cali ceapa intr-un pic de untura obtinuta din slanina prajita ( puteti lasa acolo bucatelele de slanina). Am uitat sa spun ca daca va place mai puteti pune si o ligura doua de smantana groasa si atunci este si mai cremoasa toata placinta si mai gustoasa. Am presarat peste aluat o lingurita de gris, apoi am intins compozitia de ceapa. La fel, inainte de a pune a doua parte a aluatului am presat gris si am aranjat marginile. Pana s-a incalzit cuptorul la 350 F m-am jucat un pic cu aluatul, asa a avut si vreme sa dospeasca. Am dat la cuptor pentru 45 minute.


Se serveste ca si aperitiv ori gustare. Este foarte buna atat calda cat si rece. Reteta Placinta cu ceapa a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide