Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si cu sarea pana se dizolva (drojdia). Cand e bine dizolvata se amesteca cu restul de lapte,uleiul si putin ca
Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si cu sarea pana se dizolva (drojdia). Cand e bine dizolvata se amesteca cu restul de lapte,uleiul si putin cate putin din faina. Aluatul obtinut se lasa aproximativ 40-45 minute la dospit.
Intre timp se curata ceapa, se taie felii si se pune la calit in putin ulei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. E gata cand e putin aurie.
Dupa ce a "crescut " destul, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi. In tava unsa bine cu ulei se pune prima foaie iar peste se pune ceapa.
se pune a doua foaie si se unge deasupra cu galbenus de ou.
Se baga in cuptorul incins dinainte la cca 175gr.
Cand "prinde " o culoare aurie -maronie,se pot pune felii de mozzarella sau cascaval. Eu am pus mozzarella si mai ceva sare deasupra.
Pofta buna!
Reteta Placinta cu ceapa a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu ceapa gasiti aici:
Tocanita cu ceapa,
PAINE CU CEAPA SI CURRY,
Quiche cu ceapa si sunca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii