Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si cu sarea pana se dizolva (drojdia). Cand e bine dizolvata se amesteca cu restul de lapte,uleiul si putin ca
Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si cu sarea pana se dizolva (drojdia). Cand e bine dizolvata se amesteca cu restul de lapte,uleiul si putin cate putin din faina. Aluatul obtinut se lasa aproximativ 40-45 minute la dospit.
Intre timp se curata ceapa, se taie felii si se pune la calit in putin ulei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. E gata cand e putin aurie.
Dupa ce a "crescut " destul, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi. In tava unsa bine cu ulei se pune prima foaie iar peste se pune ceapa.
se pune a doua foaie si se unge deasupra cu galbenus de ou.
Se baga in cuptorul incins dinainte la cca 175gr.
Cand "prinde " o culoare aurie -maronie,se pot pune felii de mozzarella sau cascaval. Eu am pus mozzarella si mai ceva sare deasupra.
Pofta buna!
Reteta Placinta cu ceapa a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu ceapa gasiti aici:
Tocanita cu ceapa,
PAINE CU CEAPA SI CURRY,
Quiche cu ceapa si sunca
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii