Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa l
Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa la calit (eu pun de la inceput cu ulei si un fir de apa). Cand s-a inmuiat, punem si maslinele, apoi sare si piper dupa gust. Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba asa cateva minute. Adaugam mararul tocat la sfarsit, apoi punem compozitia intre foi. Placinta se coace la foc iute 15 minute (eu am pus la 200 de grade), dupa care focul trebuie redus (eu am mutat la 170 de grade) si lasat sa se rumeneasca inca 20 de minute. Din cand in cand, trebuie sa deschidem usa cuptorului si sa punem peste placinta bucatele de margarina, eu am pus cate putin unt in vreo trei 'reprize'.
Se feliaza si se poate manca si cald si rece. Reteta Placinta cu masline a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii