Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa l
Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa la calit (eu pun de la inceput cu ulei si un fir de apa). Cand s-a inmuiat, punem si maslinele, apoi sare si piper dupa gust. Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba asa cateva minute. Adaugam mararul tocat la sfarsit, apoi punem compozitia intre foi. Placinta se coace la foc iute 15 minute (eu am pus la 200 de grade), dupa care focul trebuie redus (eu am mutat la 170 de grade) si lasat sa se rumeneasca inca 20 de minute. Din cand in cand, trebuie sa deschidem usa cuptorului si sa punem peste placinta bucatele de margarina, eu am pus cate putin unt in vreo trei 'reprize'.
Se feliaza si se poate manca si cald si rece. Reteta Placinta cu masline a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii