Placinta cu spanac

Se pune spanacul tocat cu ceapa si cu sarea la prajit in amestecul de ulei. Cand s-a inmuiat ceapa se adauga usturoiul, mararul si piperul si se mai l

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 400 grame spanac inghetat (sau spanac trecut scurt prin apa fiarta si scurs)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline sau floarea soarelui
  • 100 grame iaurt
  • 150-200 grame branza feta
  • sare
  • piper
  • marar o legatura
  • Foi de foetaj

Mod de preparare

Se pune spanacul tocat cu ceapa si cu sarea la prajit in amestecul de ulei.

Cand s-a inmuiat ceapa se adauga usturoiul, mararul si piperul si se mai lasa vreo 3 minute, dupa care se stinge focul.

Se adauga branza si aiurtul, si se lasa la racit.

Se pune in foi si se ruleaza.

Se baga la cuptor la 220 grade cam 20 minute. Cu 5 minute inainte de stingerea focului se presara un pic de branza rasa. Dupa stingere se lasa la racit in cuptorul intredeschis, apoi se scoate tava.

Se taie si se aseaza pe farfurie.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu spanac a fost propusa de ariadna pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac si brinza sau praz,

Placinta cu spanac si carne de pui ,

Placinta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori