Placinta cu urda si marar

Placinta cu urda si marar e delicioasa, se prepara usor, consistenta, o reteta perfecta de placinta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu urda si marar

Ingrediente

  • Foi:
  • 300 gr. faina
  • 200 gr. margarina
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculetz praf de copt
  • 1 lamaie
  • Umplutura
  • 500 gr. urda
  • 6 linguri zahar
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, margarina topita, zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja rasa de la lamaie si zeama de la jumatate de lamaie. Bagam lingura de lemn in functiune si amestecam. Cand s-au omogenizat toate, le framantam foarte putin si cu mana. Aluatul este mai uleios de la margarina, nu este legat, nu va panicati, pentru ca asa trebuie sa fie.

Se imparte aluatul in 2 parti egale si le lasam pe masa (nu trebuiesc bagate la frigider). Lasam bilele de aluat si ne apucam de umplutura.

Intr-un castron punem bucata de urda, zaharul, ouale intregi, grisul, zaharul vanilat si mararul spalat si tocat. Pentru inceput faramitam urda cu o furculita, apoi amestecam cu lingura de lemn. Se omogenizeaza foarte repede, urda se desface foarte usor. Acum urmeaza intinsul foilor. Ca sa va fie mai usor, decupati din hartie de copt forma dupa tava in care coaceti, apoi intindeti bila de aluat direct pe ea. Ca sa intindeti mai bine, presarati putina faina Dupa ce intindeti foaia, o luati cu tot cu hartia de copt si puneti in tava la care tapetati doar peretii. Puneti umplutura de urda peste foaie, nivelati. La a doua foaie procedati la fel, decupand dupa forma tavii, numai ca acum presarati faina pe hartia de copt, inainte sa-ntindeti aluatul pe ea. Dupa ce intindeti foaia, rasturnati-o cu fata-n jos peste umplutura de urda, scoateti hartia. Bagati tava la cuptor la 175 grade, pentru 30-35 minute. Este gata cand e aurie.


Placinta cu urda si marar poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta Placinta cu urda si marar a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide