Placinta cu urzici

Placinta cu urzici este o reteta gustoasa si satioasa. Principalele ingrediente ale acestui fel de mancare sunt: urzici, margarina, cascaval.

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu urzici

Ingrediente

  • 250 g foi de placinta
  • 500 g urzici tinere
  • 100 g margarina
  • 150 g cascaval ras sau branza de oi
  • 2 oua

Mod de preparare

Placinta cu urzici este un preparat deosebit care trebuie preparat astfel: se aleg urzicile si se spala bine inainte de a fi puse la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara apoi si se toaca marunt. Se amesteca cu putina margarina topita si 50 g cascaval. Separat, se fierb cele doua oua si se taie rondele. Apoi, se unge o tava cu margarina. Se aseaza pe masa foile de placinta si se stropesc una cate una cu margarina  topita dupa care se aseaza una peste alta. Pe jumatate din lungimea foilor se intinde piureul de urzici acoperit cu rondele de ou, iar cealalta jumatate a foilor se indoaie peste. Se aseaza placinta in tava unsa mai devreme cu margarina, se presara cascaval ras se se pune la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand cascavalul s-a rumenit. Se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci