Placinta cu varza la cuptor

Placinta de casa la cuptor este absolut delicioasa. Aceasta reteta de placinta cu varza murata, prezentata pas cu pas, poate fi facuta oricand va e pofta de ceva bun, facut in casa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu varza la cuptor

Ingrediente

  • aluat de paine
  • 4 cepe
  • varza murata
  • sare
  • piper
  • boia
  • lapte

Mod de preparare

Am facut un aluat de paine ca asta: Paine -pas cu pas, doar ca am mai pus in plus 50 ml lichid (apa+lapte). Aluatul e mixat de robot,se lasa la crescut vreo 30-40 minute. Intre timp, puneti 3-4 cepe mai mici la calit,cand incepe sa devina sticloasa condimentati cu piper sare, boia, chimen daca doriti (eu nu am pus).

Se mai lasa 1 minut la prajit. Dupa care adaugati varza murata si tocata (daca e prea acra, lasati varza in apa inainte de preparare) si amestecati bine, o lasati la calit. Lasati varza la racit.

Aluatul, dupa ce a crescut, se imparte in doua. Ungeti tava cu ulei, intindeti prima jumatate din aluat( faceti o foaie) si o puneti in tava. Peste se pune varza tocata, care e aproape rece. In cealalta jumatate de aluat faceti iar o foaie cu care acoperiti. Bagati marginile dedesubt. Se da cu ou batut si se inteapa aluatul deasupra in cateva locuri cu scobitoarea. Se lasa la cuptor cam 35-40 minute, la 190C-200C(incalzit in prealabil).


Pofta buna! Reteta Placinta cu varza la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia