Placinta de casa, cu branza si spanac

O bunatate de placinta, pregatita cu aluat de casa.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta de casa, cu branza si spanac

Ingrediente

  • aluat 500 gr faina alba
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 250 ml apa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • umplutura:
  • 200 gr urda proaspata
  • 200 gr telemea de capra
  • 50 gr cascaval
  • sare
  • 300 gr spanac proaspat
  • 2 oua de gaina
  • 4 linguri smantana grasa
  • coaja rasa de lime
  • 1 leg ceapa verde
  • piper
  • suplimentar:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam. Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele. Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branzeturile, smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura. Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii. Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta. O punem la copt, in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu spuma caramel
1
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Foi de placinta de casa
2
Aluaturi

Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...

Foi de placinta de casa
Placinta cu branza dulce stafide si foi
3
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Orez cu prune uscate
4
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Gris cu lapte
5
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Desert ciocolata de casa
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa

O reţetă pe care cred că aţi încercat-o măcar o dată. Mai ales că nu e nimic complicat. Eu am pregătit-o...

Desert ciocolata de casa
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat