Placinta de casa, cu branza si spanac

O bunatate de placinta, pregatita cu aluat de casa.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta de casa, cu branza si spanac

Ingrediente

  • aluat 500 gr faina alba
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 250 ml apa
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • umplutura:
  • 200 gr urda proaspata
  • 200 gr telemea de capra
  • 50 gr cascaval
  • sare
  • 300 gr spanac proaspat
  • 2 oua de gaina
  • 4 linguri smantana grasa
  • coaja rasa de lime
  • 1 leg ceapa verde
  • piper
  • suplimentar:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam. Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele. Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branzeturile, smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura. Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii. Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta. O punem la copt, in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu ciocolata si caramel
1
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Biscuiti prajiti
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale
Bucataras.RO

Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Nimic nu poate fi mai bun ca si o prajitura facuta in casa. Aroma de vanilie si portocala fac deliciul acestei prajituri...

Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale
Budinca de must
Gustos.RO

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet