Placinta din aluat fraged cu ficat de porc

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc este un aperitiv festiv si foarte delicios. Intai incepem sa facem aluatul de placinta care trebuie sa stea macar o ora la congelator.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Placinta din aluat fraged cu ficat de porc

Ingrediente

  • Aluatul de placinta
  • -250 grame unt sau margarina
  • 250 grame smantana
  • 1 ou
  • 300 grame faina
  • un praf de sare
  • Compozitie placinta
  • -un kg ficat de porc
  • 150 grame orez
  • 100 ml ulei
  • 4 bucati ceapa
  • 4 bucati ardei gras sau gogosari mari
  • 150 grame masline
  • 3 oua
  • 200 grame smantana
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 pachetel praf de copt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri de faina
  • piper

Mod de preparare

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc este un aperitiv festiv si foarte delicios. Intai incepem sa facem aluatul de placinta care trebuie sa stea macar o ora la congelator.
Se face un aluat din margarina (unt),smantana, ou, sare si faina care trebuie sa fie reci.Aluatul este foarte moale, se prinde de maini si se framanta destul de greu.Insistam cu framantatul incat sa se amestece bine ingredientele.Strangem aluatul si il tavalim prin faina, il invelim intr-o folie de nailon si il bagam la congelator.
Taiem ficatul in bucati de circa 2,5 -3 cm si il frigem in ulei la foc iute.Ficatul doar se pipereaza nu se sareaza.Se tine pe o parte putin adica cat se albeste si usor se rumeneste.Se intoarce pe partea cealalta,unde tot asa sa se tine foarte putin.Nu insistam cu prajirea ficatului pt ca se amareste si se intareste.Il scoatem intr-un vas si il lasam la racit acoperit.
In uleiul unde am prajit ficatul punem ceapa taiata solzisori cu putina apa.Daca ardeii sunt proaspeti se pun la topit in acelasi timp cu ceapa, sare si piper.Daca ardeii sunt conservati ca la mine scurgem in tigaie doar sucul lor, in loc de apa.Cand ceapa e a translucida si are o culoare maromie, dar nu ca am fi ars-o ci de la uleiul unde am prajit ficatul, punem pt un minut si patrunjelul verde tocat.
Scurgem cu o paleta de ulei si lasam ceapa la racorit.Taiem maslinele feliute.In uleiul unde am facut ceapa punem orezul la fiert cu apa, si fierbem pana e complet fiert.Ouale le batem cu faina, pesmetul praful de copt si smantana
Ficatul dupa ce s-a racit il feliem in suvite subtiri de 3-5 milimetri.Scoatem aluatul din congelator.Il impartim in doua.Ajutandu-ne de faina intindem o foaie pe care o luam pe sucitor si o punem in tava mare de aragaz captusita cu hartie de copt.Intepam foaia cu furculita. Amestecam toate ingredientele pt placinta: suvitele de ficat cu compozitia de oua cu smantana, orezul, ardeii, ceapa, maslinele.Turnam amestecul in tava.Nivelam bine.Facem cealalta foaie ,o asezam deasupra si o portionam in patrate cu ajutorul unui cutit care taie foarte bine.Dam placinta la cuptor preincalzit.O coacem la foc moderat circa o ora si jumate evitand sa deschidem usa cuptorului.
Aceasta placinta are un indice caloric ridicat, fiind indicata ca si pachetel pt copii la scoala, sau aperitiv festiv de exemplu. Gustul ei este special si ficatul gatit asa cum am indicat, in placinta capata gustul celui facut la gratar, iar restul compozitiei de legume si orez este suficient de suculenta ca pe ansamblu placinta sa fie foarte gustoasa.

Placinta din aluat fraged cu ficat de porc se taie cand s-a racit complet.


Placinta din aluat fraged cu ficat de porc se serveste la temperatura camerii, ca si gustare sau la mic dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Ciorba de bibilica
Bucataras.RO

Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...

Ciorba de bibilica
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!