Placinta Gogoloi, sarbeasca

Se unge o cratita de 2 l cu unt, se pune o foaie de placinta[si pe margine], se rup foi,se cocolosesc, se aseaza una langa alta[fara a apasa], se toar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinta Gogoloi, sarbeasca

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1/2kg branza dulce
  • o cana lapte
  • o cescuta lapte
  • 3oua
  • o cana zahar
  • 2plicuri zahar vanilat Burbon
  • 100gr.unt

Mod de preparare

Se unge o cratita de 2 l cu unt, se pune o foaie de placinta[si pe margine], se rup foi,se cocolosesc, se aseaza una langa alta[fara a apasa], se toarna umplutura, iar se pun gogoloaie, iar umplutura, apoi gogoloaie.

Umplutura:se amesteca branza cu laptele si 2 oua,zahar,zahar vanilat.

Deasupra se toarna un amestec de 2 linguri zahar, 1ou, o cescuta lapte[sau smantana], apoi se presara zaharul vanilat si bucatele de unt.

Se coace la foc iute.

La cea cu branza sarata sau burek(in lb. sarba):

se aseaza foaia,se pun gogoloaie, se rade branza sarata, se toarna lapte batut cu oua, iar gogoloaie, branza, lapte, gogoloaie, iar la final se toarna smantana cu oua.

Se toarna un fir de ulei de jur imprejur si deasupra, se coace la foc iute, se stropeste fierbinte cu apa minerala rece , se acopera cu un servet.

La cea cu fructe :se calesc fructele (caise,prune,capsuni,cirese,etc.) in ulei incins. Se pune zahar, zahar vanilat. Se fac gogoloaie, se pun fructele cu siropul lor la fel ca mai sus, la ultimul strat se pune o foaie intreaga si se pun bucatele de unt, se presara zahar Burbon.

Cand e coapta se poate rasturna.
Pofta buna!

Reteta Placinta Gogoloi a fost propusa de kamel pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Placinta cu branza de burduf si marar,

Placinta cu branza (urda),

Placinta cipriota cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide