Placinte tigarete, cu foi yufka

Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinte tigarete, cu foi yufka

Ingrediente

  • foi yufka (4 buc)
  • cascaval
  • branza telemea (sa fie putin grasa si nu foarte sarata)
  • patrunjel
  • piper
  • branza
  • cascaval
  • patrunjel

Mod de preparare

Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se amesteca totul cu o lingura si se da deoparte. Am pus pe masa o foaie asa impaturita cum era si-ncepem s-o despaturim: e destul de uriasa-si fragila. Se despaturesc toate foile si se pun una peste alta. Se taie in 2, urmand ca cele 2 jumatati sa se puna una peste alta. Se imparte iar in 2, se pun iar una peste alta si se taie inca o data. Ne pregatim de montaj. In fata se pun foile cu baza spre noi, in stanga o farfurie intinsa ( in care punem tigaretele-placinte), in dreapta castronul cu umplutura si aproape de varful placintei o farfurie mica umpluta cu apa (cu care se va lipi varful foii). Se presara umplutura la baza foii si se indoaie marginile presand usor. Facem asa ca sa fim sigure ca umplutura ramane la locul ei. Indoim baza asa, presam si incepem sa rulam putin mai strans. Cand ne apropiem de varf il umezim putin cu apa ( cu degetele) si rulam in continuare dupa care avem prima placinta-tigareta. In mod normal ele se fac mai subtiri, de aceea se si numesc tigarete, dar pentru asta se va pune mai putina umplutura si se va rula si mai strans. Pastram din ele cate vrem sa pregatim si restul le infoliem bine, si le punem in frigider. Incingem o tigaie de teflon in care turnam cam jumatate de deget de ulei de floarea soarelui. Cand uleiul s-a incins punem placintele. Se intorc dupa ce se prajesc si atentie ca se fac foarte repede. Can sunt gata se scot pe un prosop de hartie ca sa absoarba uleiul.


Se servesc calde sau reci, pot si insotite de un sos cu iaurt sau de o salata, insa nu este obligatoriu. Reteta Placinte tigarete, cu foi yufka a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu branza Placinta cu branza de burduf si marar,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide