Placinte tigarete, cu foi yufka

Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinte tigarete, cu foi yufka

Ingrediente

  • foi yufka (4 buc)
  • cascaval
  • branza telemea (sa fie putin grasa si nu foarte sarata)
  • patrunjel
  • piper
  • branza
  • cascaval
  • patrunjel

Mod de preparare

Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se amesteca totul cu o lingura si se da deoparte. Am pus pe masa o foaie asa impaturita cum era si-ncepem s-o despaturim: e destul de uriasa-si fragila. Se despaturesc toate foile si se pun una peste alta. Se taie in 2, urmand ca cele 2 jumatati sa se puna una peste alta. Se imparte iar in 2, se pun iar una peste alta si se taie inca o data. Ne pregatim de montaj. In fata se pun foile cu baza spre noi, in stanga o farfurie intinsa ( in care punem tigaretele-placinte), in dreapta castronul cu umplutura si aproape de varful placintei o farfurie mica umpluta cu apa (cu care se va lipi varful foii). Se presara umplutura la baza foii si se indoaie marginile presand usor. Facem asa ca sa fim sigure ca umplutura ramane la locul ei. Indoim baza asa, presam si incepem sa rulam putin mai strans. Cand ne apropiem de varf il umezim putin cu apa ( cu degetele) si rulam in continuare dupa care avem prima placinta-tigareta. In mod normal ele se fac mai subtiri, de aceea se si numesc tigarete, dar pentru asta se va pune mai putina umplutura si se va rula si mai strans. Pastram din ele cate vrem sa pregatim si restul le infoliem bine, si le punem in frigider. Incingem o tigaie de teflon in care turnam cam jumatate de deget de ulei de floarea soarelui. Cand uleiul s-a incins punem placintele. Se intorc dupa ce se prajesc si atentie ca se fac foarte repede. Can sunt gata se scot pe un prosop de hartie ca sa absoarba uleiul.


Se servesc calde sau reci, pot si insotite de un sos cu iaurt sau de o salata, insa nu este obligatoriu. Reteta Placinte tigarete, cu foi yufka a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu branza Placinta cu branza de burduf si marar,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori