Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste aluatul de masa si iar se
Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste aluatul de masa si iar se framanta pana ce nu se mai lipeste nici de mana si nici de masa. Aluatul se face seara si se lasa pana a doua zi cand se intinde o foaie care se impatureste in patru si se pune la rece 20 de minute. Se repeta operatia de 3 ori, apoi se intinde o foaie mai mare si pe jumatate din ea se pun gramajoare de branza amestecata cu ou, la distanta unele de altele, care se acopera cu cealalta jumatate si se taie forme cu paharul. Se asaza in tava, se ung cu ou batut si se pun la cuptor sa se coaca. Umplutura poate fi si din urda in care se pune marar verde tocat, din sunca tocata sau cascaval, dar in acest caz se servesc numai calde, deoarece cascavalul se intareste la rece si placintelele nu mai sunt gustoase.
Sunt ideale ca gustare sau ca aperitiv.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Chec pufos
Gogosi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii