Placintele cu branza

Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste aluatul de masa si iar se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 300 gr unt
  • 300 gr smantana groasa
  • 500 gr branza telemea sau cas de oaie
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste aluatul de masa si iar se framanta pana ce nu se mai lipeste nici de mana si nici de masa. Aluatul se face seara si se lasa pana a doua zi cand se intinde o foaie care se impatureste in patru si se pune la rece 20 de minute. Se repeta operatia de 3 ori, apoi se intinde o foaie mai mare si pe jumatate din ea se pun gramajoare de branza amestecata cu ou, la distanta unele de altele, care se acopera cu cealalta jumatate si se taie forme cu paharul. Se asaza in tava, se ung cu ou batut si se pun la cuptor sa se coaca. Umplutura poate fi si din urda in care se pune marar verde tocat, din sunca tocata sau cascaval, dar in acest caz se servesc numai calde, deoarece cascavalul se intareste la rece si placintelele nu mai sunt gustoase.


Sunt ideale ca gustare sau ca aperitiv.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Chec pufos

Gogosi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Cum se face painea integrala
Bucataras.RO

Cum se face painea integrala

Pentru o paine cu faina integrala, proportia de faina alba/ faina integrala este de 70% cu 30%, sau 60% faina alba, 40% faina...

Cum se face painea integrala
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori