Placintele cu ciuperci

Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la rece, invelit intr-uns ervet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 g margarina
  • 250 g faina
  • 1 lingura cu otet
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 20 g ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 100g masline verzi
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • sare
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la rece, invelit intr-uns ervet pentru 20 minute. Calim legumele tocate marunt, adaugam nuca, ciuperci si masline. Presaram sare si piepr dupa gust si lasa sa scada. Intinde aluatul, pune in mijloc margarina si impacheteaza, apoi intinde din nou, de data asta foarte subtire.

Taiem patrate de 8 cm si punem in mijloc o lingurita cu umplutura, unim doua colturi opuse si apoi doua, opuse astfel incat sa obtii un triunghi bine infasurat. Rumenim placintelele in baie de ulei incins


Alte retete recomandate

Ciuperci la cuptor

Varza murata

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori