Placintele cu ciuperci

Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la rece, invelit intr-uns ervet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 g margarina
  • 250 g faina
  • 1 lingura cu otet
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 20 g ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 100g masline verzi
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • sare
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la rece, invelit intr-uns ervet pentru 20 minute. Calim legumele tocate marunt, adaugam nuca, ciuperci si masline. Presaram sare si piepr dupa gust si lasa sa scada. Intinde aluatul, pune in mijloc margarina si impacheteaza, apoi intinde din nou, de data asta foarte subtire.

Taiem patrate de 8 cm si punem in mijloc o lingurita cu umplutura, unim doua colturi opuse si apoi doua, opuse astfel incat sa obtii un triunghi bine infasurat. Rumenim placintelele in baie de ulei incins


Alte retete recomandate

Ciuperci la cuptor

Varza murata

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci